sâmbătă, 14 noiembrie 2009

bleeding muse

De undeva, de deasupra camerei imi picura stropi de cer in crestet. Nu are stele pentru ca inca nu e noapte si nici macar vara. Pe culoar o mie de voci soptite par ca vor sa-mi sparga timpanul, dar eu ma chinui sa nu aud, sa fiu surda, sa-mi inec strigatul in tandari de sticla ...
pe jos, cana mea cu vin rosu nu ma lasa sa-mi termin tigara. "La dracu! e asa frig afara...trebuie sa inchid geamul." Imi surade ideea de a iesi din casa desculta, sa mi se invineteasca degetele de la picioare, care imi vor cadea putrezite undeva pe trotuar. Un trecator absurd se va opri sa priveasca procesul lor de descompunere.. va mai cheama un prieten si vor ramane acolo, in fata degetelor mele putrezite, pe o bancuta ferita de un stejar uscat. Dar acum trebuie sa merg sa-mi spal mainile, in fata lavoir-ului asta nenorocit din camin si sa-mi privesc in oglinda murdara, fata patata de lacrimi stinse. "Ramona!" un cineva striga disperat o oarecare Ramona si ma opresc o clipa, cu privirea suspendata in oglinda, in timp ce eternul lichid imi scalda intregul chip in valuri rapide. Inca pot sa-mi tin ochii deschisi. "cat e ceasul?"...parca m-ar intreba pe mine, dar nu pot sa raspund, pentru ca nu stiu si nu am timp.As vrea sa-mi pot gasi papucii, dar si ei se ascund de mine, si ma indeamna parca sa plec desculta...nicaieri, unde sa dorm pana maine si unde cineva imi va aduce o cana maaare cu ceai de lamaie si miere. Daaa...dar mi s-au uscat pana si crizantemele,...din cauza frigiderului care se incapataneaza si nu se mai opreste...a inghetat tot...si inimi, si lacrimi si iubiri...si mai curge lenes, din cand in cand cate o petala secatuita sau o frunzulita galben-maronie..inca nu-mi pot dezlipi trupul de sifonier, care pare ca vrea sa ma inghita. Mi-e rau.

3 comentarii:

Anonim spunea...

nu exista comentarii..

Anonim spunea...

o oarecare Ramona.

Anonim spunea...

goodbye forever my sweet love. we will meet again in another life, and then I will turn all my sins into the sweetest honey you`ve ever tasted.

sans cigarettes.